Uitbreiding zorgboerderij in Zandhuizen gaat door

Tineke Lautenbach (links) en Jenny Hilhorst-Weltevrede slaan de handen ineen.

De gemeenteraad is blij dat de uitbreiding van een particuliere zorgboerderij in Zandhuizen door de huidige eigenaar alsnog wordt uitgevoerd. Eigenares Jenny Hilhorst – Weltevrede kreeg dan ook alle lof toegezwaaid voor haar aanpak van kleinschalige zorg.

De raad besloot eerder op 5 juli een besluit over de omgevingsvergunning voor de uitbreiding van zorgboerderij Weltevrede min of meer aan te houden omdat het bedrijf toen te koop stond. De raad verleende alleen een voorlopige verklaring van geen bedenkingen. Inmiddels is duidelijk dat het de eigenaresse van de zorgboerderij toch is gelukt om het bedrijf aan de IJkenweg zelf voort te zetten.

Grotere zorginstelling

De eigenaresse gaat bij de bedrijfsvoering samenwerken met ‘een ervaren partner’. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over samenwerking met een grotere zorginstelling. Deze nieuwe ontwikkelingen zijn beoordeeld door de accountant van de zorgboerderij, die aangegeven heeft dat de genoemde opzet en werkwijze voldoende perspectief biedt voor de uitbreidingsplannen.

Zes kamers erbij

De vroegere boerderij is sinds 2018 ingericht om ouderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking een comfortabele woonplek te bieden. Al binnen een jaar waren er plannen om uit te breiden. Dat gaat dus nu eindelijk gebeuren. Er zijn ook uit de omgeving geen bezwaren. Er zijn nu vijf zorgeenheden, er komen aan de achterzijde zes grotere kamers bij.

Nieuws

menu