Tsjerkepaad in Bonifatius kerkje in Ter Idzard van start

FOTO LENUS VAN DER BROEK

De Plaatselijke Commissie zoekt ieder jaar naar iets extra’s om tijdens Tsjerkepaad aan bezoekers te tonen. Deze zomer is dat het werk van Kunstenaarsgroep ‘Artcetera’ uit Groningen.

Diverse schilderwerken worden geëxposeerd. De titel van de Artcetera-expositie is: Wat een tijd! Ten tijde van de pandemie is frisse en toegankelijke kunst ontstaan, voor het eerst bij elkaar te zien in het kerkje in Ter Idzard. Onder de noemer ‘wat een tijd!’ zijn de kunstenaars van Artcetera elkaar blijven inspireren. De kerk is zaterdags geopend van 13.30 tot 17.00 uur en duurt tot en met 3 september.

Elke zaterdagmiddag is er naast een vrijwilliger van de kerk een lid van ‘Artcetera’ aanwezig om toelichting bij de werken te geven. Op 2 juli werd de expositie feestelijk geopend. Bovendien was er bij de opening een muzikale omlijsting verzorgd door Hanif Aziz. Aziz is gitarist en studeert aan het conservatorium in Groningen.

De leden van Artcetera hebben elkaar ontmoet tijdens de deeltijdopleiding autonome kunst van Academie Minerva in Groningen. In 2007 zijn ze afgestudeerd en in 2011 is hun samenwerking bevestigd in de oprichting van het kunstenaarscollectief Artcetera. De leden van het collectief zijn Sietske Bosma, Ans van Genderen, Anja Knoopers, Alice Koopmans, Anja Nutters en Maria Visser. Gastexposant is Jan Reemeijer.

Nieuws

menu