Tal van activiteiten bij molen De Rietvink in Nijetrijne

Foto: Lenus van der Broek

Frank Schutten exposeert vanaf zaterdag zijn schilderijen in de molenschuur van Molen de Rietvink te Nijetrijne. Met name landschappen, vergezichten en de natuur in al zijn schoonheid weet Frank zeer gedetailleerd vast te leggen. Maar er is meer te doen.

Schutten neemt de bezoeker mee in zijn beleving van zijn eerste aanblik van een bergpanorama, bos- en dorpsgezichten of haventjes in binnen- en buitenland. Eerder al zijn exposities van Benno Pen en Wiebe Nanninga te zien geweest, waar veel bezoekers plezier aan hebben beleefd. Frank toont echter weer een andere stijl en techniek, met aandacht voor detail. Schilderijen zijn te koop, waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan het onderhoud en behoud van molen de Rietvink. De expositie is iedere zaterdag en zondag te bezichtigen tot 11 september. Voor meer informatie en openingstijden zie www.molenderietvink.nl .

“Wat een detail” en “zo levensecht” zijn veelgehoorde opmerkingen van mensen, die het gebouwde model van een Spinnenkopmolen komen bewonderen in de molenschuur van de molen. Modelbouwer Jaap Kuitert heeft op een schaal van 1:10 op verbluffende wijze de werkelijkheid benaderd. Elk detail is met grote precisie met de hand door Jaap in zijn garage annex werkplaats gemaakt. Zo bestaat de schroef (vijzel) uit maar liefst 381 duigjes en zijn ook de dakpannetjes door Jaap gemaakt en in ‘moeders’ oven gebakken.

In nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer organiseert Stichting de Rietvink ook natuurexcursies in de Rottige Meente. De gids is tijdens de vaartocht een bioloog, zeer bekend met de lokale flora en fauna en de historie van het gebied, tijdens het wandelgedeelte wordt iedereen begeleid door een boswachter van Staatsbosbeheer die de natuur ontwikkelingselementen toelicht. De praam is van de Stichting Opera Nijetrijne. Na afloop neemt de molenaar de geïnteresseerde mee op een rondleiding in de molen in de historische context van het belangrijke waterbeheer van de Groote Veenpolder van Weststellingwerf. Alleen op 9 september zijn nog plaatsen beschikbaar.

Nieuws

menu