Suzanna Jansen vertelt in Museum de Proefkolonie in Frederiksoord over haar nieuwe boek

Suzanna Jansen. Foto: Mark Uyl

Hoe verging het Betsy en haar dochters na ‘Het pauperparadijs’? Meesterverteller Suzanna Jansen, auteur van Het pauperparadijs, schetst in De omwenteling of de eeuw van de vrouw de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief: dat van de vrouw.

Suzanna Jansen houdt zondagmiddag 13 november om 14.30 uur een lezing in museum De Proefkolonie in Frederiksoord. Aanwezigen kunnen naast het volgen van de lezing ook vragen stellen en er is een signeersessie. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website van het museum.

Betsy is geboren in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen. Toch tellen ze amper mee: ze krijgen minder loon, worden op hun trouwdag ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam. Honderd jaar later heeft haar dochter meer rechten en is haar wereld groter dan de huiskamer. In geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk – en daarmee dat van ons allemaal.

Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt Suzanna Jansen hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid, en hoeveel strijd het kostte zich daaraan te ontworstelen. Met het verstrijken van de tijd ontdekt Betsy dat een vrouw ook naar een ander leven mag verlangen.

Nieuws

menu