Stellingenpad genomineerd voor titel wandelroute van het jaar

24-04-2022 Appelscha: opening van het Stellingenpad. De opening vond plaats op de Boerestreek, vervolgens werd een ronde van krap 5 km gelopen. Onderweg kwamen de wandelaars langs enkele optredens. Fotograaf: Rens Hooyenga Foto: Rens Hooyenga

Het Stellingenpad is genomineerd voor de titel ‘wandelroute van het jaar 2023’ in de Benelux. In totaal zijn er vijf routes geselecteerd.

De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 18 februari. Dat is de eerste dag van de Fiets- en Wandelbeurs in Gent. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van de beurzen in Gent en Utrecht.

Volgende week gaat Karst Berkenbosch uit Oldeberkoop met juryleden op pad. De andere genomineerden zijn het Betuwepad, Het Pays de Bouillon in de Ardennen, De Heuvelrughike over de Utrechtse Heuvelrug en De National Park Trail door het Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg.

Het Stellingenpad is het nieuwste Nivonpad en leidt door een nog rustig en landelijk nog veelal onontdekt gebied: de Stellingwerven. Het strekt zich uit over Zuidoost-Friesland, de westrand van Drenthe en de Kop van Overijssel. Het ruim 260 kilometer lange streekwandelpad voert onder andere door het Drents-Friese Wold, langs de Weerribben en naar vestingstadjes aan de voormalige Zuiderzee in Overijssel. Het pad telt 15 etappes van 12 tot 28 kilometer en is uitgestippeld via het landelijke wandelknooppuntennetwerk.

Nieuws

menu