Sporthal De Duker heeft nieuwe exploitanten. 'Een frisse wind'

Alfred Hogenkamp en Jeltje Karbet.

Alfred Hogenkamp en Jeltje Karbet. Piet Bosma

Alfred Hogenkamp en Jeltje Karbet uit Noordwolde worden per 1 januari de nieuwe beheerder van sporthal De Duker. Dat is in combinatie met de exploitatie van het restaurant. Dat hebben ze van de gemeente te horen gekregen.

De gemeente was in gesprek met twee kandidaten. De andere kandidaat uit Wolvega had volgens eigen zeggen de knoop nog niet doorgehakt en reageert verrast op het rond het weekeinde al uitgelekte nieuws. De gemeente stelt echter dat die tweede kandidaat zich heeft teruggetrokken. Dat wordt door hem tegengesproken.

‘Heel raar’

In de loop van maandag ontving de afgewezen kandidaat alsnog een mail van de gemeente. ‘De procedure heeft een geschikte kandidaat opgeleverd. Verdere mededelingen zullen wij hier niet over doen.’ Hij laat het er bij zitten, maar vindt het allemaal ‘heel raar’. De gemeente bevestigt overigens nog niet wie de nieuwe beheerders zijn.

Kiosk

Alfred Hogenkamp en Jeltje Karbet zijn bekende gezichten in Noordwolde. Tussen 2009 en 2016 waren ze de pachter van café-restaurant De Olde Vaort in Noordwolde. Tussen 2012 en 2016 deden ze dat in combinatie met de kiosk van Staatsbosbeheer bij de Spokeplas. Daarmee werden ze het toen niet eens over de lengte van een nieuw pachtovereenkomst. Staatsbosbeheer had allerlei ambitieuze plannen met de kiosk, maar heeft daar nog steeds niets van waar gemaakt. Het gevolg was dat de kiosk in 2017 het hele zomerseizoen leeg stond.

Frisse wind

Ondertussen waren Hogenkamp en Karbet terecht gekomen in Oldeberkoop, waar ze tot vorig jaar een snackbar hadden. In onzekere economische tijden door corona deed zich de mogelijkheid voor om de snackbar van de hand te doen aan het naastgelegen café. Met De Duker begint een nieuw avontuur en de twee tonen lef hebben om het juist nu te beginnen. ‘Een frisse wind’, zo zegt Karbet. Concrete plannen hebben ze nog niet, eerst maar eens in gesprek met de daar vertrekkende Peter en Judith Dekker. Die stappen over naar bungalowpark Het Bosmeer.