Schrijver Johan Veenstra, maaltijd en Senioren Platform in De Landerijen

Schrijver Johan Veenstra komt zondag 5 maart naar De Landerijen.

De aankomende week zijn er weer verschillende activiteiten in De Landerijen aan De Weeren 1.

Ouderenvereniging Oldemarkt organiseert zondag 5 maart een gezellige zondagmiddag, vanaf 14.30 uur. De Ouderenvereniging is hier aan begonnen, omdat veel alleenstaande ouderen de zondag de meest vervelende dag van de week vinden, het is dan overal een saaie boel is het gezegde vaak. Uitgenodigd is Johan Veenstra: een van de bekendste Stellingwerfse schrijvers. Hij schrijft Stellingwerfse dichtbundels, verhalen en romans. Johan Veenstra is geboren op 6 januari 1946 in Wolvega. Hij heeft zijn hele leven in Nijeholtpade in dezelfde gemeente gewoond. Negen jaar lang schreef en sprak hij columns (Stellingwarver Stiekelstokkies) voor de regionale radio Omroep Fryslân. Hij schreef ook veel columns voor de Leeuwarder Courant. Johan Veenstra is in 2001 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn werk in en voor het Stellingwerfs. De kosten voor deze middag zijn 6 euro voor leden, inclusief koffie of thee.

Maaltijd

Dinsdag 7 maart om 12.15 uur wordt er weer een warme maaltijd geserveerd. Ditmaal wordt een driegangenmenu gekookt door eigen vrijwilligers. De organisatie hoopt dat meer vrijwilligers zich aanmelden voor de kookgroep, want als de groep groot genoeg is, dan hoef je ook niet zo vaak te koken. De maaltijd is elke eerste maaltijd van de maand, behalve in juli en augustus. Aanmelden bij Joke Smit, telefoon 06-44962203.

Senioren Platform over geld

Het Senioren Platform is ook in maart weer op pad om voorlichting te geven. De volgende bijeenkomst wordt gehouden op 7 maart in Vollenhove om 19.30 uur in Nieuw Clarenberg, Groenestraat 38 Vollenhove. Er zijn veel mensen die alleen een AOW met of zonder klein pensioentje ontvangen, maar ook uitkeringen vallen hieronder. Heel veel inwoners zijn zich hier niet van bewust wat er allemaal mogelijk is in onze gemeente en weten soms niet hoe zij regelingen kunnen aanvragen. Er zijn nogal wat mogelijkheden hiervoor, namelijk bij de gemeente kun je bepaalde dingen aanvragen zoals de energietoeslag. Hiervoor geeft de gemeente informatie en ondersteuning over een speciaal geldloket. Dan is er natuurlijk de zorgtoeslag, maar ook sport en bewegen kan door de gemeente gesubsidieerd worden, daar valt ook zwemles onder.

Het Geldloket is dé plek voor persoonlijke ondersteuning bij geldzaken. Alle inwoners kunnen hier terecht voor hulp of aanvragen voor subsidies, zoals de energietoeslag en meer van dergelijke zaken. Het Geldloket werkt samen met Sociaal Werk De Kop waar ook het Geldloket gevestigd is.

De gemeente Steenwijkerland beschikt ook over een Gemeente Polis, deze is speciaal in het leven geroepen voor personen met een laag inkomen. De gemeente betaalt hiervoor een deel van de premie, bovendien kunt u nog een deel van uw eigen bijdrage terug ontvangen. Ook hierover zal op deze bijeenkomst uitleg gegeven worden.

Deze bijeenkomst is niet alleen voor senioren, maar voor iedereen die hier graag iets meer over wil weten. We hopen zoveel mogelijk mensen te ontmoeten op deze avond zodat ieder met een goed gevoel hierna naar huis gaat.

Nieuws

menu