Schitterende demonstraties tijdens Paard en Erfgoed

Bram Chardon. FOTO LENUS VAN DER BROEK

Dit jaar werd de plattelandsfair Paard en Erfgoed voor de vijftiende keer gehouden. Er werd tijdens de pinksterdagen een extra mooi en vol showprogramma geboden in de Tuinen van Frederiksoord, in het hart van de Koloniën der Weldadigheid.

Naast optredens van de wereldkampioenen vierspanrijden, Bram en IJsbrand Chardon, kwam ook Social Influencer Jesse Drent een demonstratie vrijheidsdressuur geven. Friese dravers, historische rijkunst, een authentieke carrousel, western demonstratie, politie- en reddingshonden en nog veel meer staan op het programma. Op zondag waren er ruim 3000 bezoekers die ook tal van kraampjes konden bezoeken.

Mennen

Bram Chardon gaf tijdens de demonstratie een zeer duidelijke uitleg aan het publiek. Hij kwam in de showbak met vier Lipizzaners. Ook Nederlands kampioen mennen Fenna Hendriks kwam in de bak met haar kleine dappere twaalfjarige Shetlander Arthur voor de sulky-kar waar ook een toelichting werd gegeven en ze had ook nog een wedstrijdje met de combinatie Bram Chardon.

Voor deze shows werd een demonstratie gegeven van een authentieke rijtuig met Jos Mooijman uit Oldemarkt. Hij heeft tal van oude rijtuigen en kwam met dit rijtruig uit 1910.

Nieuws

menu