Repetities Opera Spanga in volle gang

FOTO LENUS VAN DER BROEK

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Opera Spanga brengt deze zomer de opera Carmen met minder publiek en in een rondom open tent aan de Lindedijk in Spanga, volledig volgens de dan geldende RIVM-maatregelen. Zondagavond was de zogenaamde piano generale onder regie van Corina van Eijk.

Over Carmen

Carmen heeft honing aan haar kont. Waar ze ook gaat, mannen én vrouwen kijken haar likkebaardend na. Het lijkt of ze wel vaart bij het idee dat Jan en alleman met haar het bed wil delen. Het lijkt er zelfs op dat ze haar leven perfect onder controle heeft. Maar wanneer we door haar mooie buitenkantje heen kijken, zien we dat ze overkookt. We zien blinde paniek. We zien angst om niet aantrekkelijk gevonden te worden, angst om echt iets aan te moeten gaan met de mensen om zich heen. En met zichzelf. Ze vreest om haar grootste verslaving - de eenzaamheid, dat alles verslindende holle gevoel van binnen - te moeten opgeven.

Carmen baant zich wankelend een weg door het leven, ze houdt zichzelf ternauwernood staande door onverzadigbare flirt-partijtjes. Tegelijkertijd drijft José’s grote onvoorwaardelijke liefde voor Carmen hen beiden de afgrond in.

Speeldata

De speeldata van Carmen zijn: 24, 27, 29 en 31 juli en op 3, 5 en 7 augustus 2021, de kaarten te bestellen via www.operaspanga.nl .