Reconstructie van fietspad langs de Lende loopt vertraging op en kost zes ton extra

Wethouder Roelof Theun Hoen van Weststellingwerf opende eind maart een circulaire fietsbrug op het eiland Driewegsluis bij Nijetrijne. FOTO LENUS VAN DER BROEK

De gemeente Weststellingwerf moet 3 ton bijleggen om de reconstructie van het fietspad langs de rivier de Lende af te kunnen ronden. Dat schrijft de provincie Fryslân in een brief aan de gemeente.

Het gaat om het traject tussen de Domeinenweg (bij de A32) en de Kontermansbrug (bij de Hoeve), waarvan de reconstructie deel uitmaakt van de gebiedsontwikkeling Beekdal Linde. In dit project wordt tot 2027 zo’n 650 hectare nieuw natuurgebied aangelegd en wordt de Lende weer in een kronkelende beek veranderd.

Grote vertraging

De werkzaamheden aan het fietspad lopen grote vertraging op door maatregelen die de last op de natuuromgeving beperken. Voor het project is al ruim 1,4 miljoen euro uitgetrokken, maar inmiddels is er sprake van een forse kostenoverschrijding van 6 ton. De provincie wil de helft daarvan voor haar rekening nemen en vraagt dezelfde extra investering van Weststellingwerf.

Eerder dit jaar knapte de gemeente de Lemsterweg bij Langelille op. Eind maart werd op het eiland Driewegsluis bij Nijetrijne een gebruikte fietsbrug geplaatst die eerder in Oostmahorn heeft gestaan. Deze fietsverbinding over de Lende maakt Oldemarkt en het Nationale Park Weerribben-Wieden in de Kop van Overijssel beter bereikbaar.

Nieuws

menu