Reünie van kabinet Rutte II in De Proefkolonie in Frederiksoord. Voormalig minister Ard van der Steur neemt paperassen, foto’s en kaarten mee voor museum

Peter Sluiter.

Peter Sluiter. Foto: André Weima

Museum De Proefkolonie in Frederiksoord had dinsdag ‘hoog bezoek’. Er werd een reünie van kabinet Rutte II gehouden.

Een leuke verrassing voor museumdirecteur Peter Sluiter. Voormalig minister van justitie, Ard van der Steur, had paperassen, foto’s en kaarten meegenomen. ,,Hij is tegenwoordig antiquair en daarom heeft hij foto’s, paperassen en kaarten mee van de Koloniën van Weldadigheid in zijn bezit. Die nam hij mee, zodat wij ze kunnen onderzoeken. We hebben ze nu in bruikleen, en gaan kijken of er delen bij zijn die we aan de collectie kunnen toevoegen”, aldus Sluiter.

Rondkijken in museum

Van der Steur kwam al eerder om nog even in alle rust in het museum te kunnen rondkijken. ,,Hij heeft zich echt in de geschiedenis van de koloniën verdiept en nam echt de tijd. Erg leuk”, vindt Sluiter.

De oud-bewindslieden werden door Jan Mensink, de voormalige directeur van de Maatschappij van Weldadigheid, rondgeleid in het museum. Daarna volgde een kopje koffie op het terras en een hapje en een drankje in het Huygens Huys.