Oud-raadslid Marten Dragtsma (71) overleden

Marten Dragtsma (rechts) bracht als voorzitter van het Vlechtmuseum een bezoek aan het Belgische Stokkem waar vroeger ook veel werd gevlochten. Hij nam voor de burgemeester een pakketje uit Noordwolde mee.

Marten Dragtsma (rechts) bracht als voorzitter van het Vlechtmuseum een bezoek aan het Belgische Stokkem waar vroeger ook veel werd gevlochten. Hij nam voor de burgemeester een pakketje uit Noordwolde mee. Archief Niek van der Oord

Op 71-jarige leeftijd is vrijdag oud-raadslid Marten Dragtsma uit Oosterstreek overleden. Dragtsma zat vanaf de jaren ‘80 tot april 1993 namens de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Weststellingwerf.

Samen met partijgenoot Geertje van der Veen-Dijkstra stapte hij vroegtijdig uit de raad, omdat de beiden het oneens waren met hoe hun partij omging met bepaalde kwesties.

Dragtsma was jarenlang voorzitter van het Vlechtmuseum (ook toen het nog Rotancentrum heette) in Noordwolde. Hij bood als oud-gediende de helpende hand toen dat museum enkele jaren geleden in zwaar weer verkeerde. Tevens was hij bestuurslid van de stichting Joodse Werkkampen.

In april 2005 werd Dragtsma Koninklijk onderscheiden. Uit naam van toenmalige koningin Beatrix werd hij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bewezen diensten.

Dragtsma werd al op jonge leeftijd weduwnaar.