Opera Nijetrijne trekt ruim 2000 bezoekers; groen scherm biedt oplossing voor typisch Nederlands zomerweer

Het publiek werd verrast met een kleurig decor van ronddraaiende ringen. Lenus van der Broek

Sinds 17 augustus speelde Opera Nijetrijne elf voorstellingen van de in hedendaags Nederlands herschreven komische opera van Joseph Haydn.

De zelfgeproduceerde opera, die zoals altijd in de Rottige Meente werd gespeeld, trok ruim 2000 bezoekers. Deze week werd het decor afgebroken en met een praam over de Scheene afgevoerd.

De tekst gaat verder na de foto

Groen sc herm

Het publiek werd verrast met een kleurig decor van ronddraaiende ringen in het laagveen aan de Scheene. Zes gekostumeerde zangers, een orkest en geestige teksten maakten de voorstellingen tot een succes. Ondanks ouderwets Nederlands zomerweer werden 20 van de 22 aktes in de openlucht gespeeld. Voor de andere twee had Nijetrijne een hightech oplossing. De zangers werden, staande voor een volledig groen scherm, binnen live opgenomen met een voor groen ongevoelige camera. Deze beelden werden vervolgens geprojecteerd op een achtergrond met opnamen van een week eerder. Het resultaat was zichtbaar op grote schermen in de eettent.

Jubileumvoorstelling

Het was de twintigste voorstelling van Opera Nijetrijne. De jubileumvoorstelling, die voor vorig jaar gepland was, wordt nu volgend jaar augustus als 21e productie opgevoerd. De première is 16 augustus 2022.

Nieuws

menu