Ook ouderen moeten een zwemkaartje voor De Dobbe kopen: 'kan dat niet voor een gereduceerd tarief?'

Ondanks de watertemperatuur vermaakt de jeugd zich wel. Piet Bosma

Het is niet haalbaar om alsnog bij zwembad De Dobbe in Noordwolde met abonnementen te gaan werken. Dat zei wethouder Jack Jongbloed op vragen van SDW-raadslid Colinda de Vries.

Ze had gehoord dat er een groep van dertig bejaarden iedere ochtend wil zwemmen. Maar die moeten dus dan ook elke dag een kaartje kopen en dat wordt voor hen veel te duur. ‘Kan dat niet voor een gereduceerd tarief via een abonnement?’ De wethouder zei dat de omvang van groepen nog steeds beperkt moet blijven. ‘En dan moet iedereen gelijke mogelijkheden geboden worden om te zwemmen.’

Overlast van vrachtwagens

De Vries kwam ook nog eens terug op een eerder signaal over de overlast van vrachtwagens in de wijk de Haenepolle in Noordwolde. Dat is volgens haar nog steeds niet opgelost. Ze pleitte voor tijdelijke verbodsborden, ‘want ik zou daar niet willen wonen’. De route door de wijk wordt o.a. gebruikt voor sluipverkeer, zoals landbouwvoertuigen. Wethouder Jongbloed meldde dat er gekeken wordt naar een mogelijk verbod, maar ook naar de effecten daarvan op andere routes. Dat vergt tijd. Hij wil het bespreken met plaatselijk belang De Eendracht.