OM zet streep door vervolging medeverdachten moord Halil Erol wegens gebrek aan bewijs

Deze foto van Erol werd verspreid na zijn vermissing.

De strafzaken tegen twee medeverdachten van de moord op Steenwijker Halil Erol in 2010 zijn geseponeerd. Het Openbaar Ministerie vervolgt de ex-vriendin van de voor moord veroordeelde man uit Meppel en de ex-vrouw van het slachtoffer niet meer wegens gebrek aan bewijs.

Dat meldde het Openbaar Ministerie woensdag desgevraagd. Beide dames waren nog lang verdachte, maar in welke rol moest op een zitting bekend worden. Die zitting komt er dus niet meer.

Steenwijker Halil Erol werd in 2010 in Meppel vermoord. Hij had die dag een afspraak met zijn ex-vrouw in de woning van Matthias M. en diens vriendin in Meppel. Die middag verdween hij spoorloos. Zijn auto stond een maand later uitgebrand in de Kerklaan in Haren. In juni dat jaar werden in het riviertje de Steenwijker Aa de armen zonder handen en de benen van de man aangetroffen in een stoelhoes. Drie jaar later werd een deel van de romp, in een dekbedovertrek verpakt, in de bossen van Wanneperveen gevonden. Begin deze maand werd Matthias M. veroordeeld tot 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord. Tegen die veroordeling is hoger beroep ingesteld.

Vrouwen zaten kort vast

Beide dames waren lang medeverdachte in de zaak. Ze hebben kort vastgezeten. Advocaat Jantina Rump staat de ex-vriendin van M. bij. Het OM meldde eerder al het voornemen om de vervolging te staken. Ze is in overleg met haar cliënt uit Meppel of ze nog een volgende stap gaat zetten. Een sepot wegens gebrek aan bewijs suggereert dat het OM wel denkt dat de vrouw betrokken was bij de moord of verdwijning van het lichaam, maar daar domweg te weinig bewijs voor heeft. Rump wil dat het OM aangeeft dat de vrouw ten onrechte als cliënt is aangemerkt.

Nieuws

menu