Nostalgie troef bij het ringsteken in Zorgvlied

FOTO LENUS VAN DER BROEK Foto: Lenus van der Broek

Voor de 34e keer werd zaterdagavond in Zorgvlied het ringsteken georganiseerd. Het begon in 1984; maar een paar jaar ging het evenement om verschillende reden niet door niet door. Er waren dit weekend 16 aanspanningen en 8 deelnemers onder het zadel. In de competitie wordt gestreden om de Drents Friese-Woldbokaal. Op 18 augustus is de derde en laatste wedstrijd in Appelscha.

Na een barrage werden menner Wilco en steker Hillie Zijlstra op de mooie spider eerste. Hun dochter Jannieta fungeerde als palfrenier en voor de wagen liep Daan, een mooi bewegende vijfjarige hengst. Tweede werd Reinder Hofstede met steker Ruben Dijkhuizen. Hij reed met de eigen gefokte Friese merrie Viola. De derde prijs was voor Age Kelderhuis met steker Sybrich.

De drie prijzen voor de ruiters en amazones zijn: 1e: Nienke Elsenaar met Falcon, 2e: Johan Elsenaar met Sietse en 3e: Saskia Hakze met Prada.

Publieksprijs

Menner Geale Landheer en dochter Antje Landheer (steker) kregen de prijs voor het schoonste geheel bij de aanspanningen. Zij reden in klederdracht met een authentieke boerenwagen. Het geluid van de ijzeren velgen over de klinkers riep nostalgie op. Bij de ruiters en amazones won Anet Idzenga met Ruby de prijs van het schoonste geheel. Zij was verkleed als Pipi Langkous en haar slogan was: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’.

Nieuws

menu