Nieuwe tekst op plaatsnaamborden in Elsloo is een eerbetoon aan de Vesuviusclub

Bij alle vijf toegangswegen naar de dorpskern staat aan weerszijden de tekst permanent op de middenbalk van de komborden. Hendrik Betten

Het bestuur van Plaatselijk Belang Elsloo-Tronde heeft de daad bij het woord gevoegd en op de plaatsnaamborden bij het dorp de tekst ‘Vesuviusdorp’ aangebracht.

De toevoeging aan de borden bij de bebouwde kom is een eerbetoon aan oudejaarsvereniging de Vesuviusclub. Bij alle vijf toegangswegen naar de dorpskern staat aan weerszijden de tekst permanent op de middenbalk van de komborden.

Tijdens de jaarwisseling repte Plaatselijk Belang-voorzitter Arno Goettsch dat de Vesuviusclub het verdiende om blijvend herinnerd te worden. Goettsch: ,,De doelstelling van de oudejaarsclub is om Elsloo een beter en mooier leefklimaat te geven door activiteiten te organiseren en op te komen voor de belangen van het dorp. Bovendien zijn de leden van de club ook bereid om in het dorp de handen uit de mouwen te steken of mee te denken over onderwerpen waar zowel de jeugd als ouderen bij betrokken zijn.” Daar is Elsloo volgens Goettsch trots op. ,,Dusdanig, dat we als erkenning niet alleen op de komborden, maar ook in alle correspondentie en op de website “Elsloo-Vesuviusdorp” opnemen.”

Vanaf halverwege de jaren zeventig van de vorige eeuw werd rond de kerstdagen Elsloo voor het eerst als het Vesuviusdorp van de onafhankelijke gemeente Elsloo uitgeroepen. Daar zorgde de plaatselijke Vesuviusclub als voorproefje op haar traditionele oudejaarsstunt voor. Op dezelfde dag werden over de plaatsnaamborden vervangende borden met Vesuviusdorp geplaatst en werden de borden besprenkeld met Lindewater.

De tekst gaat verder na de foto

De ceremonie tijdens de Kerstkuier ging gepaard met het aanstellen van een tijdelijke burgemeester voor het Vesuviusdorp voor de duur van veertien dagen. Veelal betrof het een vrijwilliger, die daarmee door de club geëerd werd. Tot 2012 werden de borden met ‘Vesuviusdorp’ zo nu en dan opgehangen.

Eind 2012 werd het vrijwilligersbeeld ‘Door en Voor’ van kunstenaar Jacky Japink op de centrale plek in het dorp gedoopt. Dit was een initiatief van de Vesuviusclub om een blijvend beeld ter ere van alle vrijwilligers in het dorp te krijgen.

Nieuws

menu