Nieuwe speeltuin in het Koepelbosch in Oldeberkoop is klaar

Zoals de nieuwe speeltuin er nu bij ligt. Foto: Henk Vondeling

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de nieuwe speeltuin in het Koepelbosch in Oldeberkoop te vernieuwen. De speeltuin, achter het hertenkamp, bestond voor de grootschalige renovatie uit onder meer een schommel en een glijbaantje. Sinds eind 2022 staan er veel meer speelattributen.

Kinderen kunnen er genieten van een familieschommel, een gewone schommel, maar ook een schommel met een omheinde zitting voor kleine kinderen is aanwezig. Erachter is een kabelbaan gerealiseerd. Beginnen doet het halverwege een grasheuvel, waar je via een houten steiger op klimt. Er zijn duikelrekken aanwezig, een zandbak van zo’n drie bij drie meter, een wipwap en een nieuwe glijbaan met daarvoor een rubberen mat voor de zachte landing.

Verder staat er een groot houtblok met daar omheen zitjes en een uit een boomstam gezaagde trein met locomotief. In de wagon kunnen kinderen plaatsnemen op een zitting.

Vanaf de speeltuin is ook een deel van de dierenweide toegankelijk. Daarin lopen onder meer geiten. Wie het pad langs de omheining richting de parkeerplaats volgt, komt uit bij een vijver met daaroverheen een bruggetje. Ernaast staat een klimtoren. Deze toren staat er al wat langer. Alle speelattributen zijn van hout gemaakt.

Nieuws

menu