Nieuw college brengt een bezoek aan Maatschap Rijpkema in Oldeholtwolde

Tijdens het keukentafelgesprek vertelde Arjan Rijpkema hoe de huidige maatregelen hem belemmeren in zijn bedrijfsvoering.

Tijdens het keukentafelgesprek vertelde Arjan Rijpkema hoe de huidige maatregelen hem belemmeren in zijn bedrijfsvoering. Lenus van der Broek

Op uitnodiging van de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) Weststellingwerf bracht het college van burgemeester en wethouders en enkele ambtenaren een bezoek aan Maatschap Rijpkema aan de Kooiweg in Oldeholtwolde.

Tijdens het keukentafelgesprek vertelde Arjan Rijpkema hoe de huidige maatregelen hem belemmeren in zijn bedrijfsvoering. De grote onzekerheden over het toewijzen van de vergunning weegt zwaar, net als de grote zorgen over de stikstofplannen.

Sterk signaal

Wethouder Hanneke Zonderland is blij dat de gemeenteraad maandag unaniem de motie aannam “om een sterk signaal af te geven aan de Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten tot een perspectief biedend beleid met betrekking tot stikstofreductie en de gevolgen daarvan”. Ook maakt het college zich sterk om samen met de agrarische sector gebiedsgericht te zoeken naar passende en duurzame oplossingen. Na het gesprek kregen de gasten een rondleiding op het bedrijf.