Nieuw bestuur Corso Frederiksoord

Het nieuwe bestuur van Corso Frederiksoord komt met nieuwe ideeën. Van links naar rechts: Wil Broekman, Jolanda Kroondijk, Joost Ottink, Jan-Jacob Bakker en Hermien Nijmeijer. Eigen foto

Voor ingewijden is het al langer merkbaar: er waait een frisse wind door Corso Frederiksoord. Met de komst van een aantal nieuwe bestuursleden zijn er ook nieuwe ideeën op tafel gelegd.

Een aantal van deze ideeën is gelijk opgepakt, zoals de Juniorcommissie. Voor het bestuur staan verbinding, plezier, samenwerking en groei centraal: Corso Frederiksoord leeft en moet het ‘gezelligste corso van Nederland’ blijven.

Binnen het bestuur zijn de meeste mensen grootgebracht met corso, maar sinds kort wordt het bestuur ook versterkt door Jolanda Kroondijk, verantwoordelijk voor het secretariaat en inmiddels ook besmet met het corsovirus. Hermien Nijmeijer zit al langer in bestuur. Ze is blij met de vernieuwing en ziet groeikansen. Hermien ondersteunt voorzitter Joost Ottink. „Het is mooi dat de vernieuwing ook nieuwe inspiratie brengt. Ik ben trots op de Juniorcommissie. Met de Juniorwagens hopen we jongeren enthousiast te maken en te houden voor corso. Samen bouwen we aan de toekomst.” Jan Jacob Bakker onderhoudt contact met de jury en richt zich samen met de PR-commissie op de PR van corso. Zijn motto: behouden wat er is en vernieuwen naar de toekomst.

Alle facetten

Wil Broekman is de veteraan binnen corso. Hij heeft bijna alle facetten binnen het corso wel doorlopen, van kindercorso naar wagenbouwer en van sponsor tot technische commissie en nu dus in het bestuur. Wil onderhoudt onder meer de contacten met de wagenbouwers. „Corso heeft een verbindende factor binnen de omgeving, daar is het 60-jarig jubileum het bewijs van. Als bestuur zijn we daar enkel onderdeel van. Door goed samen te werken met de wagenbouwers, mozaïekgroepen, sponsors en de vele vrijwilligers kunnen we ieder jaar een mooi corso maken.”

De voorbereidingen zijn in volle gang. Dit jaar viert het floraliacorso haar 60-jarig jubileum; in het weekend van 10 en 11 september. Met extra festiviteiten maar ook met extra versieringen: op het terrein én langs de mozaïekroute. Om dit te realiseren zijn er ook veel vrijwilligers nodig.

www.corsofrederiksoord.nl

Nieuws

menu