Muziekvereniging de Woudklank verleent erelidmaatschap aan Jan Bekhof en Evert Jubbega

Op de foto (vlnr): Jan Bekhof, Evert Jubbega en Joop Benders. FOTO LENUS VAN DER BROEK

Muziekvereniging de Woudklank in Noordwolde huldigde vrijdagavond twee jubilarissen.

Tijdens een gezellige barbecuebijeenkomst in ’t Buurthuus werden twee muzikanten naar voren gehaald en in het zonnetje gezet. Jan Bekhof is 62 jaar lid en Evert Jubbega 60 jaar lid van de vereniging. Namens het bestuur reikte Joop Benders de oorkonden van het erelidmaatschap uit. De partners ontvingen een bos bloemen.

Jan Bekhof is vanaf zijn 13 e jaar zich blijven ontwikkelen in de muziek. Verder is hij bij de Woudklank vele jaren de drijvende kracht en is nauw betrokken bij het maken van decors en actief bij de Woudklank festivals, maar ook actief bestuurslid.

Evert Jubbega was altijd van de partij bij de optredens en gaf altijd goede raad. Ook hij bouwde decors en attributen. Verder heeft hij de drumband belangeloos muzikaal ondersteund. Hij staat ook bekende om zijn vele netwerken.

In de coronaperiode van de laatste jaren hebben enkele leden bedankt. Maar door een aantal activiteiten van de vereniging zijn inmiddels elf nieuwe leden toegetreden. Die activiteiten zijn: Nieuw Talent Orkest de Stellingwerven (een samenwerking met de Harmonie Wolvega en de Woudklank) dit is gericht op 30 plussers en die geen muziekervaring hebben.

Nieuws

menu