Mogelijk bouwkavels op plek boerderijtje De Hoeve

Boerderijtje Hoeveweg 2 Lourens Looijenga

De Hoeve – ‘We willen dat Hoevenaren in eigen dorp kunnen blijven wonen’. Kees Elderenbosch van de stichting ‘Wonen in De Hoeve’ probeert al vier jaar een plek te vinden binnen de bebouwde kom van De Hoeve waar dat dan zou kunnen. Dat lijkt nu eindelijk te lukken.

In het najaar deed zich de mogelijkheid voor om in het centrum van het dorpje aan de Hoeveweg 2 een boerderijtje te kopen van Jan Bosma. De stichting, die aan deze bijzondere opdracht werkt op verzoek van plaatselijk belang, is daarop een geldinzamelingsactie gestart. Op dit moment is 333.000 euro geleend van 40 personen uit het dorp voor een periode van drie jaar. Er moet nog 127.000 euro bij. En het liefst voor vrijdag, want dan is de overdracht van het perceel.

Geld gezocht voor vrijdag

Elk bedrag van 500 euro tot 50.000 euro is volgens de stichting dan ook welkom. Er wordt een rente gegeven van twee procent. ‘Het mag ook komen van mensen die in De Hoeve geboren zijn of anderen buiten het dorp,’ zegt Kees Elderenbosch. In noodgevallen staat er iemand garant voor het tekort, dus de aankoop gaat zeker door, maar heeft liever dat mensen het geld lenen. De stichting handelt zonder winstoogmerk.

Het gaat om een perceel van 5300 m2. De stichting wil die opdelen in een aantal bouwkavels. Het boerderijtje verdwijnt dus. ‘Misschien kunnen we wel twee-onder-een-kap blokken neerzetten.' Elderenbosch denk aan zo’n vijf huizen en dat kan van alles zijn, starterswoningen of levensloopbestendige woningen. 'Daarover gaan we nog in gesprek met de gemeente. We zullen daar laten zien dat de behoefte er is, er hebben zich nu al drie jongeren gemeld voor een huis daar.’

Exclusief voor inwoners De Hoeve

De bouwkavels worden alleen beschikbaar gesteld voor mensen uit het dorp, want daar draait het om. De stichting koopt het perceel om het dorp leefbaar te houden, door woonruimte te realiseren voor jonge en oude dorpsgenoten. ‘Het is extra fijn om te ontdekken dat ook veel jeugd het dorp ondersteunt door geld uit te lenen aan de stichting en interesse te tonen voor de toekomstige bouwkavels.’

 

 

Nieuws

menu