Minibieb Noordwolde-Zuid is verhuisd

De minibieb is nu te vinden bij Marleen Hendriks aan de Nieuweweg 36. Eigen foto

‘Geef een boek, neem een boek’. Sinds 2013 heeft Noordwolde-Zuid een minibieb. Het was toen een initiatief van Mirjam Goudswaard, die het idee oppikte na het lezen van een artikel over Todd Bol uit Wisconsin.

Die gebruikte in 2009 hout van een oude garagedeur om het schooltje van zijn moeder na te bouwen. Deze bijzonder vormgegeven boekenkast in zijn voortuin werd een eerbetoon aan zijn overleden moeder, die heel veel van lezen hield. Deze eerste Little Free Library was een gouden idee.

Coronacrisis

Inmiddels zie je de kleine boekenkastjes overal. Ze hebben verschillende namen zoals buitenbibliotheek, weggeefbibliotheek, openbare boekenkast of dus minibieb. De coronacrisis heeft het succes nog vergroot. Officieel telt ons land er nu 1800 in alle soorten en maten. In Noordwolde-Zuid stond de minibieb de afgelopen jaren aan de Zuiderweg, maar is nu te vinden bij Marleen Hendriks aan de Nieuweweg 36. Maar ook in o.a. Noordwolde, Steggerda, Oosterstreek zijn minibiebs te vinden. Het principe is simpel, je mag als bewoner uit de directe omgeving een boek meenemen, dus lenen of houden (in ruil voor een ander boek), of na het lezen weer terugleggen.

Nieuws

menu