Mark Vrolijk benoemd tot nieuwe bestuurder Stichting Voorgezet Onderwijs Steenwijkerland-Weststellingwerf (SVOSW)

De raad van toezicht van SVOSW heeft Mark Vrolijk met ingang van 1 september 2021 benoemd als bestuurder van SVOSW. Dit in verband met het vertrek van Ben Lubberdink als bestuurder van de stichting begin 2022. Ben Lubberdink beëindigt dan zijn werkzaamheden in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Tot die tijd vormen Lubberdink en Vrolijk samen het College van Bestuur van SVOSW. Deze tijd biedt hen de gelegenheid om alle werkzaamheden goed over te dragen. Onder de stichting vallen het Linde College in Wolvega, SG Eekeringe, de praktijkschool Tromp Meesters en de RSG Tromp Meesters in Steenwijk.

Mark Vrolijk heeft inmiddels meerdere bestuursfuncties in het onderwijs bekleed. Sinds 2013 is de heer Vrolijk werkzaam geweest als directeur/bestuurder bij de Elan Onderwijsgroep in Stiens. Dit is een stichting voor openbare, algemeen bijzondere en samenwerkingsscholen, met 19 reguliere basisscholen en een school voor gespecialiseerd basisonderwijs.

De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat de kennis, ervaring en de professionele drive van Bram Vrolijk hem in staat stellen om bestuurlijk leiding te geven aan de verdere ontwikkeling van de stichting in de regio.