Leonidas verliest nipt

De Duker. Henk Diever

Leonidas is er zaterdag niet in geslaagd in De Duker de eerste wedstrijd in de zaal tegen Stadskanaal’74 in winst om te zetten. Het werd een spannende 13-14 nederlaag. Bij rust stond Leonidas twee treffers achter.

Leonidas had op het veld in de vierde klasse de laatste twee wedstrijden gewonnen. Het was dus de vraag of die stijgende lijn kon worden doorgezet. Maar Leonidas stond in de daardoor sfeerloze wedstrijd zonder publiek al snel met 0-3 achter en liep daarna in de eerste helft achter de feiten aan. Via Marlène Ballast Marco Zwart kwamen de Noordwoldigers nog wel terug tot 2-3. Maar Stadskanaal hield een gaatje. Nienke Rijkboer verkleinde het weer tot 4-6 en Robin Kreulen deed hetzelfde op 5-7. Lard Ballast bepaalde de ruststand op 6-8.

Na de rust bleef het beeld ongewijzigd. Tot 9-11 ging het nog steeds voorspoedig voor Stadskanaal, met Leonidas-tegentreffers van Erwin Wermink, Bas Oostra en Lard Ballast. Vervolgens was het Marco Zwart die met twee treffers de spanning helemaal teruggebracht: 11-11. Het werd ook nog 12-12 (Lard Ballast). Maar daarna liep Stadskanaal’74 toch weer uit naar 12-14. Marlène Ballast maakte het nog een keer spannend, maar de gelijkmaker viel niet meer: 13-14.

Nieuws

menu