Leonidas verliest maar zet wel stappen

Lard Ballast speelt de bal naar zijn zus Marleine. Erwin Wermink biedt zich ook aan. FOTO LOURENS LOOIJENGA

Lard Ballast speelt de bal naar zijn zus Marleine. Erwin Wermink biedt zich ook aan. FOTO LOURENS LOOIJENGA

Leonidas 1 heeft bij de comeback met een seniorenteam in de vierde klasse ook de tweede wedstrijd verloren. EKC 2000 uit Emmen was in Noordwolde met 9-12 te sterk. Maar het piepjonge Leonidas beet flink van zich af. Het werd zaterdag een leuke wedstrijd bij stralend weer.

Het is alweer een paar jaar geleden dat Leonidas een eerste seniorenteam had. Het was steeds weer lastig om junioren vast te houden als ze door hun leeftijd voor zo’n team in aanmerking kwamen. Maar het junioren A1-team, dat het afgelopen seizoen amper een wedstrijd heeft gespeeld, is nu toch grotendeels behouden gebleven en vormt nu senioren 1.

En dat is best wel een grote stap. Het is even wennen met letterlijk al die volwassen en ook fysiekere tegenstanders. In de eerste wedstrijd tegen Noveas in Steenwijk was het een week eerder ook nog even zoeken: het werd een 15-8 nederlaag. De groep beschikbare spelers was - en is nog steeds – te smal.

Een week later doken er wel twee nieuwe gezichten op: Marco Zwart en Nienke Rijkeboer uit Vledder werden vlak voor de wedstrijd lid. Marco speelde in SCO 2 en Nienke in SCO 3. Ze namen met hun ervaring de jonkies ook gelijk maar op sleeptouw. Tot 3-3 ging het gelijk op. Toen liep EKC uit naar 3-7. In het begin van de tweede helft kwam Leonidas knap terug tot 6-7. Via wederom een tussensprint van EKC werd het 7-11.

Op karakter kwam Leonidas weer terug tot 9-11. Die stand bleef lang op het scorebord. Over en weer regende het kansen. In de slotfase viel de beslissing: 9-12. Maar het spel gaf hoop voor de toekomst. Zaterdag staat de derde wedstrijd in Lemmer op het programma.