Leonidas en Noveas delen de punten in Steenwijk

Marit van der Meer staat op het punt voor Leonidas te scoren uit een vrije bal. FOTO LOURENS LOOIJENGA

Marit van der Meer staat op het punt voor Leonidas te scoren uit een vrije bal. FOTO LOURENS LOOIJENGA

De korfbalderby in de vierde klasse B tegen Noveas uit Steenwijk en Leonidas uit Noordwolde leverde zaterdagmiddag geen winnaar op. En daarover mag Noveas het minste klagen. De ploeg kwam voor rust nooit op gang en stond bij de pauze met 2-5 achter. En ook op 14-15 leek Noveas aan het kortste eind te trekken. Maar in de laatste minuut werd met 15-15 wel het maximale resultaat eruit gesleept.

De doelpunten waren dus duur in de eerste helft van deze korfbalderby. Het duurt bijna elf minuten voordat Noveas de score opende. Via Iris Schulting, Robin Kreulen, Marit van der Meer en Nienke Rijkeboer nam Leonidas vervolgens een verrassende 1-4 voorsprong tegen het sterker ingeschatte Noveas. Maar die ploeg worstelde vooral met de beperkingen, die de scheidsrechter oplegde. Die liet het doorgaans fysieke spelletje van Noveas niet toe en het regende vrije ballen voor het team van de trainers Jurgen Ballast en Hans Oostra.

Tot de pauze scoorden beide ploegen nog eenmaal. Voor Leonidas maakte Marit van der Meer haar tweede doelpunt. In de tweede helft toonde Noveas ineens een ander gezicht. Waar voor rust het schot dramatisch slecht was, vielen de ballen nu ineens wel goed. Lard Ballast mocht voor Leonidas nog wel 2-6 maken, maar daarna boog Noveas de stand om naar 7-6.

De vraag was of Leonidas mentaal deze dreun zou weten te verwerken. Ondanks nog twee treffers van Nienke Rijkeboer hield Noveas tot 10-8 het initiatief. Ook tot 12-10 bleef Noveas zicht houden op de overwinning, met tegentreffers van Marit van der Meer en Iris Schulting. Met nog tien minuten te spelen had Leonidas een sterke fase: Lard Ballast, Marit van de Meer, Marco Zwart en Iris Schulting brachten Noveas aan het wankelen: 12-14. Met nog twee minuten te spelen bracht Noveas de spanning toch weer helemaal terug: 14-14.

Met nog 90 seconden op de klok leek Iris Schulting mat haar vierde treffer de winnende te maken: 14-15. Maar Noveas kreeg nog een strafworp, al zat aan de actie die daaraan vooraf ging wel een luchtje (lopen). Maar uiteindelijk waren beide teams tevreden met de puntendeling. Voor Leonidas was dit het eerste puntje in het door Corona beïnvloedde zaalseizoen. De volgende wedstrijd speelt Leonidas op 26 maart in Stadskanaal.