Klassieke muziek uit Noord-India te zien in de Wonderkamers

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Op vrijdagavond 26 augustus klinkt in de Wonderkamers aan de Heirweg 57 te Nijeholtwolde (Batavushuisje) klassieke muziek uit Noord-India. Sitarspeler Jacques Platenkamp neemt de bezoekers op een toegankelijke manier mee in de wereld van de klassieke muziek van Noord-India.

Al vertellend en spelend brengt hij de toehoorders in contact met de achtergrond en het specifieke karakter van deze muziek. Hierbij komen instrumenten als de sitar (solo-instrument), tanpura (bourdon), de tabla (percussie). Deze instrumenten worden toegelicht en bespeeld met centraal hierin de Raga, het muzikale kernconcept van de klassieke Indiase muziek. Deze cultuur is rijk aan instrumenten, toonschalen, en ritmes. Het programma wordt ondersteund met projectiebeelden uit India.

Aanvang 20.30 uur, De entree bedraagt € 7,50 (inclusief koffie/thee). In verband met het beperkte aantal plaatsen wordt reserveren sterk aangeraden. Dit kan per email (jmj.platenkamp@planet.nl) of telefonisch/whatsapp (06 19663098). Organisatie: Sigrid Hamelink i.s.m. Jacques Platenkamp.

Nieuws

menu