Kampeerder vindt in Elsloo doos met hanen; dieren zijn naar De Fûgelhelling gebracht

De gevonden hanen. Dierenambulance Zuid Oost Friesland

Een verbaasde kampeerder vond zaterdag in een stukje bos aan de Kloosterweg in Elsloo een doos met drie hanen.

Het alarmeerde de beheerder van camperplaats De Kale Duinen. Die haalde met behulp van een kruiwagen de doos met hanen op.

Vervolgens werd de Dierenambulance Zuid Oost Friesland ingeschakeld. Volgens een woordvoerder van de dierenambulance waren de beesten dorstig door de warmte. Maar dat de doos er lang heeft gestaan wordt betwijfeld, omdat de doos helemaal droog was. De dieren zijn naar De Fûgelhelling in Ureterp gebracht, die er een nieuw adres voor gaat zoeken.

Misdrijf

Het gebeurt wel vaker dat er hanen worden gedumpt. Deze zelfde dierenambulance heeft al eens 24 hanen opgehaald in Wijnjewoude, die liepen daar rond op de begraafplaats. Het probleem ontstaat vaak als mensen zelf eitjes laten uitbroeden. Donzige kuikentjes zijn natuurlijk schattig en het is helemaal leuk als het hennetjes worden. Maar de kans is even groot dat er hanen uitgebroed worden. En dan gaat het na een paar maanden mis omdat alle hanen de baas willen zijn over de kippen. Bovendien leveren al die hanen in een woonbuurt al snel overlast op. Het dumpen van dieren is echter een misdrijf en is dus strafbaar.