KWIDS veilt kunst voor Biezonder. Paneeltjes van 34 kunstenaars geveild

De Wand van de Vrijheid.

De Wand van de Vrijheid. Eigen foto

Na een jaar gedwongen uitstel houdt Kunstwerk in de Stellingen (KWIDS) in het kader van haar 10-jarig bestaan de kunstveiling ‘Biezonder Bevonden.’

Een deel van de opbrengst van de veiling wordt door KWIDS gedoneerd aan Biezonder, een winkel en activiteitencentrum voor mensen met een beperking in Noordwolde. De kunstveiling is zondag 21 november van 14.00 tot 17.00 uur aan de Hoofdstraat 34a in Noordwolde.

Wand van de Vrijheid

Een groot aantal kunstenaars die de afgelopen jaren bij KWIDS exposeerden, is gevraagd een bijdrage te leveren aan het project ‘Wand van de Vrijheid’, inspelend op de herdenking van 75 jaar bevrijding in 2020. In totaal 34 kunstenaars beschilderden een paneel (30 x30 centimeter) over het thema ‘vrijheid.’ Al deze werken zijn samengevoegd tot één groot wandobject. Dit was te zien tijdens de exposities van 2020 en 2021 van KWIDS.

Paneeltjes

De kunstenaars gingen akkoord met het idee de werken te veilen. Voor de veiling worden de oorspronkelijke paneeltjes weer opgedeeld en los van elkaar geveild. Ook is aan alle vrijwilligers en ex-vrijwilligers gevraagd werk aan te leveren van eigen hand of in eigen bezit, ten gunste van de veiling.

De veiling wordt begeleid door veilingmeester J. IJsbrandy uit Gorredijk, onder toeziend oog van notaris Smeenk uit Oosterwolde. Voorafgaand aan de veiling is er een kijkmiddag op zaterdag 13 november van 14.00 tot 17.00 uur.