KWIDS Noordwolde start nieuw decennium met expositie RITME

FOTO LENUS VAN DER BROEK

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Kunstwerk! in de Stellingen (KWIDS) startte dit weekend na een gedwongen onderbreking van maanden met veel enthousiasme het nieuwe expositieseizoen 2021 met de Zomer Expositie rond het thema ‘RITME’.

Inmiddels is het KWIDS-initiatief al tien jaar een vaste speler in de Friese kunstscene en hebben honderden kunstenaars, grotendeels uit de drie noordelijke provincies, de mogelijkheid gekregen om hun werk te laten zien en ook te verkopen. Veel kunstenaars hebben door hun deelname een bredere aanzet kunnen geven aan hun bekendheid

.

KWIDS Noordwolde organiseert sinds 2010 driemaal per jaar groepsexposities met gemiddeld 15 exposanten per tentoonstelling. Deze exposities omvatten in principe alle disciplines van kunstbeoefening. Daarnaast organiseerde het vrijwilligersinitiatief in het afgelopen jubileumjaar een goed bezochte eerste Kunstroute door Noordwolde en dit jaar staat onder andere ook de uitgestelde Kunstveiling “Biezonder Bevonden” op het programma.

Exposanten

Op deze Zomer Expositie is werk te zien van Josefien Alkema (Huizinge) met tekeningen en collages, Martha Asman (Eelde) met schilderijen en houtsnedes, Hennie Broers (Leeuwarden) met zilverkunst, Gerda Hulsinga (Oentsjerk) en Joke Klaveringa (Midwolde) met schilderijen, Willem Komduur (Haren) en Wilma Lanser (Ingelum) met olieverfschilderijen, Imke Meester (Scharnegoutum) met beelden en mixed media, Nies Nijland (Meppel) met keramiek, Marjan van Schaik (Demensvaart) met glaskunst, Tatiana Schra (Heerenveen) met schilderijen, Mia ten Thij (Boijl) met beelden, Wybren Veenstra (Rottum) met keramiek/sculpturen, Mary Velthoen (Middelstum) met abstract werk, Anneke van Venrooy (Hoogeveen) met schilderijen en Trix de Waal (Ee) met inktwerken op papier.

Openingstijden

De Zomer Expositie 2021 is te zien vanaf 2 juli t/m 22 augustus 2021, de toegang is vrij. Openingstijden van vrijdag t/m zondag van 13 – 17 uur. Adres Hoofdstraat Oost 34a (ingang buurthuis), 8391 AW, Noordwolde. www.kunstwerkindestellingen.nl