Innovatieshow tijdens Dicky Woodstock Popfestival. ‘Laten zien dat landbouw wel toekomst heeft’

Trekkertrek tijdens een eerdere editie van Dicky Woodstock Popfestival. Volgende week donderdagmiddag willen de boeren laten zien wat voor oplossingen er zijn. Foto: Archief Wilbert Bijzitter

Dat de agrarische sector wel toekomst en perspectief kan hebben, wil de organisatie van het Dicky Woodstock Popfestival laten zien. Daarom is er samen met LTO Steenwijkerland een extra middag (donderdag 4 augustus) tijdens het festival ingelast, waar innovaties binnen de agrarische sector te zien zijn.

„Dicky Woodstock is trots op het platteland. Waar iedereen samenwerkt om het leefbaar te houden. Op dit moment is er een boel gedoe, geneuzel en negativiteit rondom de agrarische sector. Verschrikkelijk. Maar dat is helemaal niet nodig: De toekomst maken we met z’n allen en daar wordt hard aan gewerkt. Vanuit deze gedachte willen we deze zomer vooruit kijken en laten zien welke geweldige innovaties er nu al beschikbaar zijn binnen de agrarische sector. We zijn zo meegaand, dat we op deze manier de boeren een hart onder de riem willen steken”, zegt Henk Kranendonk, mede-organisator van het festival.

‘Uitdagingen, maar ook oplossingen’

Tientallen bedrijven uit de regio laten indrukwekkende machines en slimme uitvindingen zien. Sander Pereboom voorzitter van LTO Steenwijkerland: „Er zijn vele uitdagingen, maar ook vele oplossingen, zoals precisielandbouw met bijvoorbeeld machines van Agrifac of innovaties waarmee we de uitstoot met 80% kunnen reduceren. Dat willen we graag laten zien op dit uitgelezen moment op een prima locatie. Verder willen we er een positieve en gezellige dag ervan maken.”

Ook zijn er oldtimers te bewonderen. „Kortom, volop trekkers kiek’n en genieten van wat het boerenleven biedt”, zegt de organisatie. Op de streekmarkt kun je de lekkerste producten proeven en kopen. Ook voor de kinderen is er heel veel te doen. Er zijn springkussens en er is een waar traptrekker parcours uitgezet. Verder is er livemuziek uit de regio. Zo zal het Mannenkoor Karrespoor optreden en onder andere het nummer ‘Lekker op de trekker’ zingen.

Deze show wordt gehouden op het parkeerterrein van het festival en is van 10.00 tot 15.00 uur. De entree is gratis.

Nieuws

menu