Ingetogen vreugde bij De Prikkedam in Makkinga nu crosscircuit is gered. 'Als ik op de afgelopen jaren terugkijk, hebben we het samen goed gedaan'

Circuit De Prikkedam in Makkinga is een begrip in de motorcrosswereld en zal dat na 76 jaar ook nog wel even blijven. De afgelopen jaren stond het bestuur en het circuit in een soort overlevingsstand, zo zegt voorzitter Wout van der Molen. Maar nu het gemeentelijke bestemmingsplan door de Raad van State definitief is goedgekeurd kan de club eindelijk weer verder. Het circuit is gered.

Motocrosscircuit De Prikkedam.

Motocrosscircuit De Prikkedam. Rens Hooyenga

Door vorige gemeentebesturen is decennia verzuimd om het circuit planologisch goed te regelen. Toen in 1946 met het crossen begon had nog nooit iemand van het woord bestemmingsplan gehoord. In 1965 kwam er een uitbreidingsplan waarin het sportterrein was opgenomen. Het bestemmingsplan motorcrossterrein Prikkedam werd vervolgens op 19 juni 1980 vastgesteld, maar op 23 maart 1987 werd door de hoogste trechter gedeeltelijk goedkeuring aan dit plan onthouden. Er moesten geluidwerende maatregelen worden genomen.

Nieuws

menu