IJsvereniging Nijelamer stelt viering eeuwfeest uit

Bestuur v.l.n.r. Jos Koopman, Cor van der Tol, Gerard Ziel, Peter Beets en Franke Hoekstra. FOTO LENUS VAN DER BROEK

Bestuur v.l.n.r. Jos Koopman, Cor van der Tol, Gerard Ziel, Peter Beets en Franke Hoekstra. FOTO LENUS VAN DER BROEK

Op 7 december bestaat de IJsvereniging Nijelamer 100 jaar. Het was de bedoeling dit op grootse wijze te vieren, maar door de nieuwe coronamaatregelen kon dit feest niet doorgaan. Dit gebeurt nu het komend jaar.

Wel kwam het bestuur op 7 december met een paar genodigden even gezellig bijeen in de kantine, het voormalige gemaal. Naast de bestuursleden Peter Beets (voorzitter), Gerard Ziel (secretaris), Franke Hoekstra (penningmeester), en Cor van der Tol en Jos Koopman (leden) waren Sippy Tigchelaar (voorzitter shorttrack van de KNSB) en partner Marten Pelleboer en Thomas de Boer (Stichting Nijelamer).

Er werden wat herinneringen opgehaald onder het genot van eerste warme chocolademelk en later natuurlijk met Berenburg. Op het gebouw wapperde de vlag en werd de aanduiding 100 jaar geplaatst.

De IJsvereniging 'Nijelamer' is sinds jaar en dag landelijk bekend vanwege haar pogingen om elke winter weer als eerste een kortebaanwedstrijd te organiseren. Dat lukte de club diverse keren in de afgelopen decennia. De laatste primeur was op 19 januari 2013. Het bestuur staat te trappelen om weer de eerste te zijn.