Huize Weltevrede gaat zich focussen op mensen met dementie. Zorglocatie krijgt nieuwe directeur en gebouw wordt uitgebreid met zes kamers

Huize Weltevrede in Zandhuizen is momenteel bezig aan twee overgangsmaanden: per 1 oktober is een nieuwe directeur aangesteld en vanaf 1 november gaat de zorglocatie zich richten op mensen met dementie, waar de afgelopen vier jaar de focus lag op alle zorgbehoevende senioren.

Tineke Lautenbach (links) en Jenny Hilhorst-Weltevrede slaan de handen ineen.

Tineke Lautenbach (links) en Jenny Hilhorst-Weltevrede slaan de handen ineen.

‘Ik ben met Tineke Lautenbach uit Oldeberkoop in contact gekomen’, zegt Jenny Hilhorst-Weltevrede. ‘We hadden meteen een goede match en besloten de handen ineen te slaan en samen verder te bouwen aan een nieuwe toekomst voor Huize Weltevrede.’ De zorglocatie werd in 2018 opgezet door Hilhorst-Weltevrede. De zorglocatie biedt aan acht bewoners plek. Beide dames hebben de nodige zorgervaring. Hilhorst-Weltevrede eerst vanuit jeugdzorg en de laatste vier jaar in de ouderenzorg. Lautenbach is verpleegkundige en werkte de afgelopen decennia als zorgmanager in de ouderenzorg en ziet haar nieuwe functie als directeur als een uitdaging. ‘Het was altijd al een droom van mij om een eigen zorgbedrijf te starten.’ Toen deze kans zich voordeed, besloot ze meteen in actie te komen. Vanaf nu dragen zij samen met een team van verzorgende de zorg voor alle bewoners.

Rust en stilte

Nieuws

menu