Historische OV-voertuigen zorgen voor nostalgie in Sonnega

Het OVCN organiseerde zaterdag een open dag in Sonnega. Foto: Lenus van der Broek

Openbaar Vervoer Collectie Nederland (OVCN) organiseerde zaterdag een open dag op de locatie in Sonnega. Tevens was er een OV-markt en konden de bezoekers plaats nemen achter het stuur van een lesbus.

Er waren veel historische OV-voertuigen te bewonderen, waarin ook meegereden kon worden. In Wolvega waren tijdelijke bushaltes geplaatst. De opening werd verricht door wethouder Hanneke Zonderland. Zij reed een kort eindje op het terrein in een bus die in 1987 in Heerenveen is gemaakt.

Rijdend museum

,,We zijn een ‘rijdend museum’”, vertelde Thijs van de Bles, oprichter en penningmeester van stichting OVCN. Het doel van de OVCN is om de bussen te bewaren zoals ze gereden hebben in het openbaar vervoer. ,,We willen het straatbeeld van destijds behouden. In augustus gaan we beginnen met de verhuizing van de bussen naar de stalling in Sonnega. Daar kunnen we ook eventuele reparatiewerkzaamheden verrichten’’, zei Van de Bles.

BSA-motoren

René, Annet en hun kinderen Nienke en Hedser de Groot uit Sonnega organiseerden gelijktijdig een open dag met hun BSA-motoren en onderdelen. Zij hebben het bedrijf overgenomen van Jacob en Hennie de Groot in Oldelamer en later in Oldetrijne en zetten dat nu voort in Sonnega tegenover de OVCN. Zij hebben ook een webwinkel en verkopen over de hele wereld. Bekijk hun website hier .

Nieuws

menu