Hierom moet De Blesse een jaar langer wachten op herinrichting. 'Uitstel betekent geen afstel'

De weg is nu nog ingericht als provinciale weg, uit de tijd vóór de ingebruikname van de A32 in 1988. Foto: Rens Hooyenga

De herinrichting van De Blesse start naar verwachting in 2023 in plaats van 2022. De oorspronkelijke planning was om in 2022 de herinrichting klaar te hebben.

Dat lukt niet, omdat kabel- en leidingbedrijven te maken hebben met leveringsproblemen. Voordat de uitvoering van de herinrichting van start kan gaan, moeten de kabels en leidingen worden verlegd en vernieuwd. Dit zijn kabels en leidingen van onder andere Alliander (elektriciteit en gas) en Vitens (water). Door een tekort aan kabelmateriaal op de Nederlandse markt kunnen deze nutsbedrijven geen garantie geven over start en doorlooptijd van hun werkzaamheden.

Wethouder Jack Jongebloed: „We vinden het erg vervelend dat de herinrichting hierdoor langer duurt. We kunnen hier helaas niks aan veranderen. Uitstel betekent geen afstel. De herinrichting gaat door, maar dan naar verwachting in 2023.’’

Het verleggen en vernieuwen van de kabels en leidingen wordt naar verwachting in 2022 uitgevoerd door de nutsbedrijven. De werkzaamheden duren ongeveer zes maanden. De gemeente start na de zomer in 2022 met de aanbestedingsprocedure voor de herinrichting. De uitvoering van de herinrichting gaat dan naar verwachting in 2023 van start.

Nieuws

Meest gelezen