Het doek valt voor The Flying Stars. In plaats van vieren jubileum stopt cabaretgezelschap

Flying Stars in 2019 Eigen foto

In 2022 zou cabaretgroep The Flying Stars 75 jaar bestaan. Maar in plaats van een feestje te vieren, hebben de leden besloten aan het eind van 2021 te stoppen met optreden.

Zoals bij alle verenigingen werden de activiteiten en optredens tijdens het tweede gedeelte van het winterseizoen 2019/2020 gedwongen stopgezet vanwege het coronavirus. Waar eerst werd gedacht aan een tijdelijk probleem, bleek al snel dat ook het gehele seizoen 2020/2021 niet door zou gaan.

Dat zou sowieso het laatste seizoen zijn van The Flying Stars. ‘Aangezien door persoonlijke omstandigheden en andere redenen, diverse leden van de Stars hun tijd anders willen gaan besteden en er verder geen opvolgers beschikbaar zijn, is tot dat besluit overgegaan’, aldus secretaris Femmie van Veen.

Afscheid opgeschort

Alle spelers, zangers, technici en leden van The Flying Stars waren unaniem van mening dat de vereniging niet als een nachtkaars uit mocht gaan, zonder afscheid te nemen van de trouwe donateurs. Daarom werd besloten het afscheid een jaar op te schorten. Het komende winterseizoen wordt het laatste programma, de laatste revue, ten tonele gebracht voor de donateurs. Daarna valt het doek.

Inmiddels zijn de eerste repetitieavonden geweest. ‘Ondanks een stilstand van anderhalf jaar hebben de we draad weer opgepakt’, zegt voorzitter Wout Bakker. Penningmeester Peter Spin: ‘Ons programma verdient volle zalen, zowel voor de spelers als voor het publiek, want een zaal twee-derde vol of 1,5 meter afstand behouden zou betekenen dat al onze donateurs niet kunnen komen op de geplande avonden, de zaalexploitanten en onze vereniging minder inkomsten hebben, maar wel de gehele kosten. De knusse gezelligheid gaat dan sowieso verloren.’

Om donateurs de mogelijkheid te geven het laatste programma ‘Irritoaties’ mee te kunnen maken, worden er zes shows gegeven: twee keer in Oldeholtpade bij de Rustende Jager, twee maal in Wolvega bij Zalencentrum Klijnstra en twee keer in ‘t Buurthuus in Noordwolde.

Nieuws

menu