Herstel Lemsterweg in Munnekeburen laat nog even op zich wachten

De weg vertoont door verzakkingen vele scheuren. Lenus van der Broek

Het herstel van de Lemsterweg in Munnekeburen laat nog even op zich wachten. De weg ligt deels op uitgedroogde veengrond. Het gedeelte tussen de Gracht en de Tjonger vertoont al jaren scheuren in het wegdek en dat leidt tot gevaarlijke situaties voor vooral fietsers.

Na onderzoek door de gemeente over de oorzaak en de ernst van de schade aan de Lemsterweg is de conclusie getrokken dat verder standaard onderhoud aan de weg niet meer toereikend is. Via de gemeenteraad is er geld aangevraagd voor een vernieuwing of aanpassing van deze weg. Hierbij kijk de gemeente in zijn totaliteit naar de functie, het gebruik en externe invloeden, zoals inklinking van het veen onder de weg. Dit is een relatief lang (onderzoeks-)proces.

Het onderzoek naar de oorzaak van de verzakkingen en de ernst van de situatie duurt langer. Wethouder Jack Jongebloed: ‘De gemeente wil een duurzame oplossing. Het kan niet met regulier onderhoud of lapwerk. Dat is geld weggooien. Binnenkort nemen we als college een besluit.’

”Wij gaan ervan uit dat wij dit jaar na de bouwvakvakantie aan de slag kunnen met een aannemer om de Lemsterweg weer te herstellen”, aldus communicatieadviseur Annemieke de Haan.


Nieuws

menu