Gemeente vindt derde opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne

Oekraïense neutraliteit alleen na referendum dat 'jaar kan duren' ANP

Naast de huidige opvang bij sportcomplex De Steense en de toekomstige locatie aan de Heerenveenseweg in Wolvega, komt er in Weststellingwerf nog een opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne.

De provincie Fryslân is eigenaar van een stuk grond met een boerderij aan de Stellingenweg in Oldeholtpade. Zij heeft deze plek aangeboden aan de gemeente. De gemeente gaat hier een opvanglocatie inrichten voor de opvang van ongeveer twintig vluchtelingen.

Het omliggende erf van de boerderij is voor een groot deel verhard en biedt voldoende ruimte voor het plaatsen van circa tien woonunits. Omdat aan de Stellingenweg 6 al voorzieningen (stroom/water en verharding) aanwezig zijn, kan deze locatie snel in gebruik worden genomen. Werkzaamheden voor het aanleggen van riolering starten binnenkort.

Op het verharde deel naast de boerderij komen de woonunits van te staan. Wanneer de Oekraïense vluchtelingen de woningen niet nodig hebben, kunnen er andere doelgroepen zoals statushouders of spoedzoekers wonen.

Er zijn meer opvanglocaties nodig voor de huisvesting van vluchtelingen uit Oekraïne en statushouders. Daarom zoekt de gemeente naar meerdere opvang- en woonlocaties. De gemeente heeft hierbij voorkeur voor kleinschalige locaties op verschillende plekken.

Nieuws

menu