Gemeente houdt vast aan straatklinkers in De Blesse

De weg is nu nog ingericht als provinciale weg, uit de tijd vóór de ingebruikname van de A32 in 1988. Foto: Rens Hooyenga

Het lijkt er niet op dat in de Steenwijkerweg in De Blesse alsnog betonklinkers of asfalt komt, in plaats van de gebakken straatklinkers die er aanvankelijk zouden komen.

De raadscommissie van Weststellingwerf besprak maandag de herinrichting van de doorgaande weg in het dorp. In januari werd het plan hiervoor gepresenteerd. Het belangrijkste doel is het afremmen van de snelheid van het doorgaande verkeer.

Dorpse uitstraling

De gebakken straatklinkers zouden zorgen voor een meer dorpse uitstraling. Ze zorgen echter voor meer verkeersgeluid dan betonklinkers, en bewoner Annie Postma (die insprak) vreesde ook voor trillingsschade. Zij pleitte voor asfalt. Coalitiepartij CDA vroeg of stille klinkers niet een beter idee zouden zijn.

Projectleider Robert Brouwer zei dat aanwonenden zich geen zorgen hoeven te maken over schade. Wethouder Jack Jongebloed sprak daarnaast de verwachting uit dat het ook met het extra geluid wel mee zou vallen, ondanks dat berekeningen een toename aantoonden. Volgens Jongebloed zal de verkeerssnelheid aanmerkelijk lager liggen dan nu. Hij wilde vasthouden aan het ontwerp, dat in samenspraak met het dorp tot stand is gekomen.

Ruime steun

De herinrichting lijkt uiteindelijk op ruime steun te kunnen rekenen, al zijn er wel zorgen of het budget van 3,5 miljoen euro afdoende is. Alleen de fractie van SDW lijkt tegen te stemmen, en daarnaast mogelijk GroenLinks. Deze partijen vinden de noodzaak voor de herinrichting niet goed onderbouwd. De raad neemt 29 maart een besluit.

Nieuws

menu