Forellenvisserij in Oosterstreek stopt: per jaar kwamen zo’n 5000 vissers langs

Honderd forelvissers van twintig teams uit heel Nederland streden in oktober 2019 in Oosterstreek om de Nederlandse titel.

Honderd forelvissers van twintig teams uit heel Nederland streden in oktober 2019 in Oosterstreek om de Nederlandse titel. Piet Bosma

Er komt een einde aan het vissen op forellen in Oosterstreek. Het bedrijf ‘Forellenvijvers Het Oosterseveld’ stopt er mee. Het complex is voor privédoeleinden verkocht aan iemand uit Groningen.

En die heeft geen plannen om met het bedrijf door te gaan. Voor trouwe vissers wordt door eigenaar Willem Dekker nog een visweekeinde gehouden en dan is het na bijna 17 jaar voorbij.

Denemarken

Alie en Willem Dekker hadden eerder een boerderij met 70.000 vleeskuikens en een palingkwekerij in De Hoeve. In Denemarken werd het idee opgepikt om forellenvijvers aan te leggen. Er kwam een vijver van vier meter diep en één van twee en een halve meter diep, beiden enkele tientallen meters in diameter. Het maïsveld werd omgetoverd tot wat Willem Dekker voor ogen had: een net zo’n rustgevende plek als in Denemarken. In 2016 kwam er een derde vijver bij.

Werkdagen van 16 uur

Per jaar komen er zo’n 5000 vissers langs op deze gecreëerde visstek. Het betekende voor het echtpaar Dekker wel soms werkdagen van 16 uur. In 2018 werd daarom het bedrijf door de zestigplussers te koop gezet. En nu is het dus ook daadwerkelijk verkocht. ‘We bedanken iedereen voor de mooie en waardevolle contacten, die we hebben opgebouwd. En als jullie nog een keertje willen vissen bij ons, dat kan dan tot en met zaterdag 10 juli. Daarna gaan de vijvers sluiten.’