Feestvereniging Willemsoord organiseert zaterdag een leuke kerstmarkt

Secretaris Gedy Hetebrij en penningmeester Bert Kruithof van de feestvereniging hebben zin in de kerstmarkt zaterdag 10 december in Willemsoord. Foto Gerrie van der Hogen 

Kerstmis is tastbaar aanwezig op het plein voor de Dorpskerk in Willemsoord op zaterdag 10 december, want dan organiseert feestvereniging Willemsoord en omstreken haar tweede kerstmarkt met een keur aan activiteiten, tussen 16.00 en 20.00 uur.

Ze hebben er zin in, secretaris Gedy Hetebrij en penningmeester Bert Kruithof en hun medebestuurders. „Het is de uitgestelde markt van vorig jaar”, aldus de enthousiaste bestuursleden. „Toen de vorige kerstmarktorganisatie stopte zijn wij erin gestapt. Wij vonden het een uitgelezen kans om een extra activiteit te houden. In 2019 was onze eerste keer en tot nu toe de laatste. Want de markt van 2021, waarvoor we alles al op poten hadden gezet, moesten we een week van tevoren afblazen.”

Plaatselijke verenigingen

„Op de kerstmarkt vinden we veel plaatselijke verenigingen terug”, zegt Gedy Hetebrij. „De hobbyclub maakt leuke kerststukjes, de voetbalvereniging doet wat, net zoals de zondagsschool. Er zal een verloting zijn. De markt wordt geopend door de streetdancegroep van onze sportvereniging Hercules. En we hebben een gelegenheidskoor dat speciaal voor deze markt in de kerk zal zingen. Er komt een verhalenverteller en er is een levende kerststal. Allemaal leuke dingen voor een leuk rondje over het plein.” Eén concessie heeft de feestvereniging gedaan: deelname is dit jaar ook opengesteld voor plaatselijke bedrijven en winkels.

Knusheid

Bert Kruithof vult aan: „De knusheid van Willemsoord moet erin blijven. We heffen geen entree, we hebben 25 kramen, en dat is mooi zo. Groei is geen ambitie, het moet vooral gezellig zijn en goed voor de verenigingen uit het dorp. Er is Glühwein en warme chocolademelk, er zijn hamburgers en oliebollen en er worden altijd knieperties gebakken. Er is voor elk wat wils. Wij als feestvereniging doen de drankverkoop en de kraamverhuur, om daar wat inkomsten uit te genereren. Immers, zo’n markt organiseren kost wel een boel energie en geld. Vorig jaar hebben we voor het eerst onze jaarvergadering gekoppeld aan een bingo met een wel heel bijzondere bingomolen: een wasmachine met daarin de bingoballen, die wordt aangedreven door iemand op een fiets. Dat was zo’n succes, die houden we er in.”

Gezocht: voorzitter

„Wij hebben een gezellige feestvereniging,” constateren de beide bestuursleden. „We zijn met acht bestuursleden, zes mannen en twee vrouwen, en op zoek naar een voorzitter. In 2021 hadden we een XS Dorpsfeest vanwege de geldende maatregelen. Toen waren we genoodzaakt ons te beperken tot alleen de zaterdag. Afgelopen Dorpsfeest 2022 was ‘een normale versie’, en is vrijdagmiddag afgetrapt met voor de eerste keer een barbecue met maar liefst 180 personen. Dat onderdeel houden we erin. Maar: eerst de kerstmarkt.”

Nieuws

menu