Extra hekken moeten overlast bij Vensterschool tegengaan. 'Alle speelmiddelen op het plein zijn inmiddels al verwijderd'

De overlast rond de Venterschool in Noordwolde wordt door de gemeente aangepakt. Er komen extra hekken, zo heeft het college besloten.

De vernielde overkapping, die dienst doet als hangplek.

De vernielde overkapping, die dienst doet als hangplek. Lourens Looijenga

Directeur Jarno Oeben wil dat zijn leerlingen op een prettige en veilige manier naar zijn school kunnen gaan. Maar ’s morgensvroeg lopen ze door allerlei afval, waaronder ook regelmatig glas. Vooral een afdak tussen de school en de plek waar het gebiedsteam van de gemeente is gehuisvest, fungeert als hangplek voor jongeren. En die jongeren hebben allang ontdekt hoe ze uit beeld kunnen blijven van de opgehangen camera’s. De jeugd staat daar niet alleen droog, ze blijken ook nog gratis wifi te hebben.

En het blijft niet beperkt tot het samen daar staan. Er worden volgens Oeben vernielingen aangericht. Zo is het gebogen plexiglas-dak van een fietsenhok op diverse plekken kapot. ‘En alle speelmiddelen op het plein zijn inmiddels al verwijderd.’ Via onderwijskoepel Comprix is bij de gemeente aangedrongen op het nemen van maatregelen om de blijvende overlast tegen te gaan. De gemeente is tenslotte verantwoordelijk voor de openbare orde rond de school. Het college laat nu op diverse plaatsen rond de school en de achterliggende vlindertuin hekken plaatsen.