Er valt weer veel te beleven bij Paard & Erfgoed in Frederiksoord

Paard & Erfgoed in 2022. Eigen foto

Paard & Erfgoed in 2022. Eigen foto

De 16e plattelandsfair ‘Paard & Erfgoed’ vindt ook dit jaar weer plaats in Frederiksoord. Het evenement in de Tuinen van Frederiksoord wordt gehouden tijdens de Pinksterdagen op zondag 28 en maandag 29 mei. Er kwamen vorig jaar per dag zo’n 3000 mensen naar dit evenement.

Die twee dagen staan tussen de fruitbomen en kassen van de Tuinen van Frederiksoord zo’n 100 marktkramen opgesteld met een gevarieerd en streekgebonden aanbod. Daarnaast worden in twee showbakken demonstraties verzorgd van Friese dravers tot een riddershow van ‘Knights of Camelot’. Dat wordt afgewisseld door demonstraties met honden, het drijven van schapen en roofvogels.

Marco Boavista, Hester Bischot en Anne Krüger geven shows op zondag. Joyce en Jadee de Vos zijn inmiddels vaste gasten. Ze komen op beide dagen. En sportstal DeWolff Vaulting uit Wapse levert ook een bijdrage. Er zijn ook hoefsmeden en paddocks met paarden. Er valt veel te leren van demonstraties met oude ambachten en er zijn kinderactiviteiten, knuffeldieren, vliegende tapijten, woonwagens en trekkers.

Paard & Erfgoed wordt georganiseerd met hulp van mensen met een beperking en mensen die moeite hebben aan een baan te komen. De organisatie is blij met de bijdragen van Vanboeijen, De Zijlen, De Trans, Stichting Veuruut, PUUR Drents, Trajectum, Oranjeborg, De Hesselshoeve en Dagbesteding Spokedam. Daarnaast helpen oud collega’s en vrijwilligers uit de regio.