Eerste voorstelling Opera Storm en Drang in Nijetrijne

Voor 2021 staat de opera Storm en Drang, een Nijetrijnse bewerking van La Fideltá premiata, 1781 (beloonde trouw), op het programma. Opnieuw een bijzondere voorstelling met een verrassend decor. Alle tien voorstellingen in augustus zijn bijna uitverkocht, alleen op de donderdagen 19 en 26 augustus zijn nog een paar kaarten beschikbaar. De eerste voorstelling, de try-out, was zondagmiddag onder ideale weersomstandigheden.

De door Opera Nijetrijne op locatie geproduceerde stukken zijn vrolijk en muzikaal interessant, het libretto goed volgbaar door de hertaling in hedendaags Nederlands, de uitvoering professioneel, de locatie in het natuurgebied prachtig en de verzorging rijkelijk en gastvrij.


De locatie wordt bereikt na een wandeling van ongeveer 15 minuten door het bijzondere Natuurpark De Rottige Meente. De voorstellingen worden in principe buiten gespeeld. Bij onverhoopt slecht weer wordt een tent gebruikt waarin ook de maaltijd geserveerd wordt. De voorstellingen voldoen aan de coronamaatregelen. Voor het twintigste jaar wordt een opera opgevoerd.


Producent Yvon Scheper noemt operavoorstelling Storm en Drang , wat niet alleen een toespeling is op de Duitse Sturm und Drang beweging in onder andere de muziek uit de periode ca. 1770-1790 die voorafging aan de romantische periode, maar het zinspeelt ook op de passies en de conflicten van de personages die in onze versie van deze opera spelen.


In Storm en Drang volgt we vijf onstuimige kandidaten, klaar voor de relatiemarkt. Althans, dat denken ze, dat hopen ze. Op de dag van de voorstelling wordt dit bekeken en getoetst. De bezoeker is getuige zijn van een jaarlijks terugkerend ritueel, noem het een liefdeswedstrijd.

De godin van de liefde en ‘scheidsrechter’ Melibeo zullen aan de hand van een aantal liefdesproeven de relatiegeschiktheid bepalen van Amaranta, Nerina, Celia, Fileno en Perruchetto.

Maar zaken gaan anders dan gedacht. En dat lijkt alles te maken te hebben met Melibeo, die dit jaar voor één keer de grieperige, vaste spelleider komt vervangen.

Nieuws

menu