Eerste exemplaar gedichtenbundel 'Beste meneer Bloem' overhandigd

Theo van de Bles, voorzitter van de Stichting Mr. J. C. Bloem Poëzieprijs, overhandigde vrijdagmiddag het eerste exemplaar aan wethouder Trijn Jongman. Foto: Wilbert Bijzitter

De bundel ‘Beste meneer Bloem’ met een selectie uit 20 jaar gedichten op J. C. Bloem geïnspireerd werk is vrijdagmiddag overhandigd aan wethouder Trijn Jongman.

Elke twee jaar reikt de Stichting Mr. J. C. Bloem Poëzieprijs de J. C. Bloem Poëzieprijs uit voor een tweede bundel van een dichter. De prijs bedraagt € 2500,--. De prijs komt tot stand door een intensieve samenwerking tussen de gemeente Steenwijkerland en de stichting. Onderdeel van de aanmelding voor de prijs is de vraag om een gedicht, geïnspireerd op de dichter Bloem, te schrijven.

In de twintig jaar dat de prijs nu bestaat heeft dat tot bijzonder werk geleid. Niet elke dichter heeft van deze unieke gelegenheid gebruik gemaakt, maar het werk van hen die dat wel hebben gedaan is nu verzameld, met informatie over de dichters, in deze jubileumbundel.
De bundel met 98 pagina’s kent bijdragen van Mischa Andriessen, Maria Barnas, Moya de Feyter, Dennis Gaens, Jonathan Griffioen, Philip Hoorne, Paul Theo Marijnis, Hanz Mirck, Hagar Peeters, Willem Thies, Ester Naomi Perquin, Froukje van der Ploeg, Henry Sepers, Johannes van der Sluis, Anouk Smies Sylvie Marie, Nyk de Vries en Bernard Wesseling.

Theo van de Bles, voorzitter van de Stichting Mr. J. C. Bloem Poëzieprijs, overhandigde vrijdagmiddag het eerste exemplaar aan wethouder Trijn Jongman.

De bundel heeft ISBN-nummer 9789492394293, kost € 12,50 excl. verzendkosten van € 5,50 en is verkrijgbaar via uitgeverij 202Publishers, https://202publishers.nl/product/beste-meneer-bloem/ en bij de Mr. J. C. Bloem Stichting info@jcbloemstichting.nl.

Nieuws

menu