Eerste Museumnacht Fryslân ook in 't Kiekhuus in Wolvega

FOTO

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Op zaterdagavond was de eerste Museumnacht Fryslân. Museum ’t Kiekhuus in Wolvega dat ook meedeed nam de veertig bezoekers mee terug in de tijd. Toen TikTak nog analoog was en Netflix niet bestond. De mensen moesten elkaar vermaken.

Deze avond ging er in ’t Kiekhuus een koffer open. In deze koffer zitten verhalen en muziek. Een aantal Stellingwerver schrijvers lazen in de verschillende ruimtes van het museum deze historische verhalen voor. Deze door hun in het ‘Stellingwarfs geschreven verhaelen’ hebben allemaal een link met Weststellingwerf.

Roelof Breukelaar vertelde levensverhaal van dominee Albert van der Heide (1872-1953, die van 1895 tot 1898 dominee in Scherpenzeel was. Ook Jaap Sikkema haalde een mooi verhaal uit de verhalenkoffer.

Het illustere muziektrio de Klebienders haalde uit de koffer hun veelal a capella gezongen repertoire van in het Stellingwarfs, het Nederlands en het Engels. Een afwisseling van maffe, mooie, verrassende liedjes. De bezoekers konden deze avond ook de collectie van het museum bewonderen en waar ook de verhalenkoffer besteld kan worden.