Drukte bij de Driewegsluis in Nijetrijne door mooi weer

Veel vakantiegangers kiezen voor een vakantie in eigen land en pakken de boot om erop uit te gaan FOTO LENUS VAN DER BROEK

Er is drukte op de Friese wateren en dat is ook merkbaar bij de Driewegsluis in Nijetrijne. De Linthorst Homansluis is één van de belangrijkste vaarverbindingen tussen Overijssel en Friesland. De brug- en sluiswachter laat dagelijks een paar honderd pleziervaartuigen door deze sluis.

De passantenhaven bij de Driewegsluis is goed bezet en de aanwezige camperplaatsen zijn bijna altijd bezet. Door de coronacrisis blijven veel vakantiegangers in eigen land. Daardoor is er voor botenliefhebbers bijna geen boot meer te huur.

Ontwikkeling Driewegsluis

Gemeente Weststellingwerf wil de Driewegsluis aantrekkelijker maken voor toeristen en recreanten. Om dit te bereiken heeft de locatie meer en betere voorzieningen nodig. Vorig jaar heeft adviesbureau Eelerwoude op verzoek van de gemeente een variantenonderzoek gedaan. Hier zijn verschillende mogelijkheden uitgekomen waarmee de Driewegsluis aantrekkelijk kan worden gemaakt om naartoe te gaan en te recreëren. De planning is:

  • Voorjaar 2021: concept-ontwerp definitief
  • Rond zomer 2021: besluit gemeenteraad over het ontwerp
  • Najaar/winter 2021: start voorbereiding uitvoering

Nieuws

menu