Droom van Hilda de Haan komt uit. Koetsier uit De Blesse heeft haar eigen Friese paard

In het voorjaar en in de zomer rijden ze zo’n drie keer per week in de omgeving van De Blesse, De Eese en Diever.

In het voorjaar en in de zomer rijden ze zo’n drie keer per week in de omgeving van De Blesse, De Eese en Diever. Lenus van der Broek

Ruim 25 jaar geleden haalde Hilda de Haan uit De Blesse haar koetsiersbewijs. Ze maakte met zichzelf de afspraak dat ze ooit met een mooie Fries zou gaan mennen.

Na jaren haar energie te hebben ingezet voor haar dressuur rijdende dochter Esmé was ze afgelopen jaar zelf aan de beurt, vond ze.

Heinze Hofstede, ruim 10 jaar geleden bij Hilda gekomen als leerling van Nordwin College in Buitenpost, is inmiddels ‘kind aan huis’ bij Hilda de Haan en partner Robert Echten. Hij bleek dezelfde passie voor het Friese ras te hebben.

Samen stonden ze bij een training van Esmé te kijken en kwamen, min of meer bij toeval in gesprek met de vorige eigenaar van de Fries Antoinette. Hilda en Heinze keken elkaar aan en al snel was de koop bekrachtigd. Ze werden samen eigenaar van Antoinette, waarmee de droom van De Haan uitkwam. In de winter proberen ze wekelijks te mennen en nu, in het voorjaar en in de zomer, rijden ze zo’n drie keer per week in de omgeving van De Blesse, De Eese en Diever. Dikwijls mag één van de honden ook mee.